Edgar Valteri maalid lähevad oksjonile ja neist valmib raamat

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Valteri teoste näituse keskmes on neli maali: «Pööra teine põsk» (ülal paremalt kellaosuti liikumise suunas), «Olgu sul sada sõpra», «Värvipalang» ja «Varavedajad».
Edgar Valteri teoste näituse keskmes on neli maali: «Pööra teine põsk» (ülal paremalt kellaosuti liikumise suunas), «Olgu sul sada sõpra», «Värvipalang» ja «Varavedajad». Foto: Sille Annuk

E-Kunstisalongi kollektiiv pani täna oma galeriis Tehase 16 üles näituse Edgar Valteri 20 maalist, mida ootab kahe nädala pärast ees oksjon Vanemuise teatri väikeses majas.

Valik Edgar Valteri teostest on koostatud näituse «Performance» töödest, mida oli võimalik vaadata aastal 2000 Eesti rahvusraamatukogus. Samanimeline sari oli autori sõnul valminud aastatel 1989-1994.

«Tõuke nende piltide maalimiseks andsid omal ajal nähtud performance’id,» kirjutas Valter. «Jälgisin seletamatult kummalise tundega asjaarmastajast näitlejat, kes püüdis sügava allteksti ja paljutähendusliku sümboolikaga kajastada inimese siblimist siin maailma lavalaudadel … Otsustasin ka ise performance’iga katsetada. Aga maalides. See oleks siis nagu hetkeks peatatud etendus.»

E-Kunstisalongis täna seintele saanud näitusekomplekt sõitis Tartusse Pärnu muuseumist, kus see oli vaatajate ees 29. aprillist 17. maini.

Valik sarja «Performance» maalidest läheb E-Kunstisalongi omaniku Tiia Karelsoni teatel oksjonile, mis toimub 3. juunil kell 15 Vanemuise väikeses majas. Enampakkumist juhib Andres Dvinjaninov.

Maalidest ilmub raamat «Muusa ja tema kunstnik», mille tekstid on kirjutanud Evelin Kivimaa, kujundanud Angelika Schneider ja kirjastanud Tammerraamat. Esitlus on oksjonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles