Lasteraamatupäeval on au sees loomad

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kümnendat korda Tartumaa lasteraamatupäevi korraldavad raamatukogud keskenduvad tänavu karvastele ja sulelistele raamatutegelastele eesti lastekirjanduses.


Tartu vallamajas Kõrvekülas kogunevad lasteraamatupäevast osavõtjad 6. aprillil kell 11, teatas Äksi raamatukogu. Üritusega, mille korraldavad Tartu valla raamatukogud, tahavad korraldajad tutvustada eesti lastekirjandust, tõsta laste lugemishuvi ning arendada loomingulist eneseväljendust.

Kirjanduspäevaks valmistudes joonistasid Tartu maakonna lapsed märtsis pilte sulelistest ja karvastest raamatukangelastest, kirjutasid luuletusi ja raamatukavandeid loomadest ning meisterdasid järjehoidjaid.

Konkursile esitati võistlustöid 22 koolist, raamatukogust, lasteaiast, kokku osales 164 joonistajat, 110 kirjutajat, ja 80 järjehoidja meisterdajat.

Kõrvekülla on kutsutud kõikide loominguliste konkursside parimad. Ürituse raames toimub ka looma-teemalisi lasteraamatuid käsitlev viktoriin, kus oma teadmisi kontrollivad võistkondlikult 4.– 8. klasside õpilased.

Veel saab sellel päeval kuulata-vaadata ettekannet loodusest ja erinevatest loomahäältest, laulu ja tantsu Lähte lasteaia lastelt, lühinäidendit eesti loomamuinasjuttudest, kokkuvõtet konkursside tulemustest, kuulata parimaid luuletusi autorite esituses, väljapanekuid konkursside töödest ning tuntud loodusfotograaf Remo Savisaare näitust «Linnud muusikas».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles