Piltuudis: Joel Juht on oma hullumeelsele eesmärgile lähedal

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joel Juht jooksmas Tallinnast Jõgevale. Lõpuni on jäänud umbes 13 kilomeetrit.
Joel Juht jooksmas Tallinnast Jõgevale. Lõpuni on jäänud umbes 13 kilomeetrit. Foto: Risto Mets

Praeguseks juba 18 tundi järjest jooksnud Joel Juht, kes võttis nõuks joosta ligi 150 kilomeetrit Tallinnast Jõgevale, pole oma eesmärgist enam kaugel. Kella 21:50 paiku jõudis ta Jõgeva vallas asuvasse Vaimastvere külla, kust jääb eesmärgiks olevale Jõgevale veel 11 kilomeetrit.

«Jalad on nagu pakud,» tõdes jooksumees mõned kilomeetrid varem Kärde mäest laskudes. Ja tõesti, on ime, et mees nii pika distantsi järel üldse veel jalul on. Ta on järjest jooksnud juba rohkem kui kolm täispikka maratoni. Tempo püsib 5-6 km/h juures. Üsna väsinud on ka tema saateauto juht, kes on samuti varahommikul kella neljast saati istunud 7 km/h liikuva auto roolis.

Vaimastveres liitusid temaga kolm kohalikku jooksunaist. Loodetavasti on sellest abi, et viimased kilomeetrid läbida. Juhti eesmärk on jõuda Jõgevale südaööks. See eesmärk paistab olema realistlik.

Veel teinegi eesmärk on tema ennastsalgaval ettevõtmisel. Ta kogub raha Jõgeva külje all asuva kodukandi Siimusti lastekodule spordiväljaku ehitamiseks. Kõik, kes teda selle eesmärgi saavutamisel toetada soovivad, leiavad juhiseid tema veebilehelt.

Viimaseks 11 kilomeetriks liitus Joel Juhtiga Vaimastveres saatjaskond.
Viimaseks 11 kilomeetriks liitus Joel Juhtiga Vaimastveres saatjaskond. Foto: Risto Mets
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles