Galerii: tudengid ja õppejõud jätavad lammutamisele mineva õppehoonega meeldejäävalt hüvasti

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Majandusteaduskonna hoonet ehk Oeconomicumi  ootab lähiajal lammutamine, asemele ehitatakse 2019. aasta lõpuks õppehoone Delta.  Kuna Narva maanteel paiknev hoone, mille vanem osa on ehitatud 1980ndatel ja uuem 1990ndatel, on 19 aastat olnud teaduskonna koduks, otsustasid tudengid ja õppejõud, et majale tuleks enne lammutamist meeldejäävalt head aega öelda.

Nii ongi täna pärastlõunal hoone ümber ja sees olnud suur melu ning kõik, kes soovivad, saavad majale otseses mõttes oma jälje jätta. Kõige enam tekitab elevust maja välimine tagumise sein, kuhu igaüks saab spreivärviga jäädvustada täpselt seda, mida hing ihkab, ilma et keegi saaks korravalvurite või õppejõudude käest pahandada.

Kõik majandusteaduskonna hoone hüvastijätu pidu väisavad inimesed saavad terve maja keldrist kuni kolmandal korrusel asuva aulani läbi käia. Kui keegi vilistlastest või tudengitest soovib oma mõtteid koridori seintele jäädvustada, on seegi võimalus olemas. Maja positiivses mõttes sodimine algas juba umbes kuu tagasi, kui tudengid asusid seintele joonistama ning oma mälestusi ja mõtteid kirja panema.

Lisaks ringi vaatamisele saab hüvastijätu peol end proovile panna veel põgenemistoas, käia keldrikorrusel saunas, osaleda täikal ja meeleolukates töötubades ning mängudes.

Oeconomicumi majapeo üks korraldajatest, majandusteaduskonna turundusjuht Madli Kõiv rääkis, et kuna tudengid on viimaseid nädalaid majas ja teevad eksameid, sooviti enne suvevaheajale minekut üheskoos majaga meeldejäävalt hüvasti jätta. Kõiv arvas, et kui muidu oleks töötajad ja tudengid võibolla lammutamise pärast natukene nukramad olnud, siis lõbus hüvastijätt tõstab kindlasti meeleolu.

Kuniks uus õppehoone valmib, kolivad majandusteaduskonna õppejõud ja tudengid augustikuus vanasse rahvusarhiivi majja Liivi tänaval, kus eksamiperioodi lõpuni tegutseb Tartu ülikooli ajutine raamatukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles