Marek Doronin edendab nüüdsest tudengisporti

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marek Doronin oma lahkumismängul möödunud aasta detsembris.
Marek Doronin oma lahkumismängul möödunud aasta detsembris. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Möödunud kevadel tippspordiga lõpparve teinud ning detsembris suurejooneliselt oma lahkumismängu pidanud tuntud Tartu korvpallur Marek Doronin teenib nüüdsest leiba Eesti Akadeemilises Spordiliidus (EASL).

Doronini sõnul asus ta spordiliidus tööle alles möödunud nädalal ning elab praegu uude ametisse sisse. «Minu ametinimetus on eriprojektide projektijuht. Kuna EASL-il on järgmisel aastal väga palju lisaprojekte käsil, siis nad vajasid endale inimest appi. Praegu tutvun vaikselt uue koha ja materjalidega,» sõnas Doronin.

Endisel korvpalluril olid peale tippspordist loobumist mõned mõtted, kuidas töös edasi minna, kuid neist ei saanud asja. «Algselt olid jah teised plaanid, aga need ei teostunud. Lõpuks kuulsin, et spordiliidus vajatakse uut töötajat. Kandideerisin, käisin vestlusel ja nüüd mai algusest töötangi seal,» lausus Doronin.

Eesti Akadeemiline Spordiliit korraldab koostöös liikmete, spordiklubide ja spordialaliitudega erinevate spordialade Eesti üliõpilaste meistrivõistlusi.

Liit korraldab iga nelja aasta tagant rahvusvahelisi SELLi mänge. Samuti lähetab liit üliõpilasi suve- ja taliuniversiaadidele ning üliõpilaste Euroopa ja maailmameistrivõistlustele. Liidu president on Ants Veetõusme ja peasekretär Tarmo Jaakson.

Doronini sõnul jälgis ta televiisorist ka Tartu Ülikooli tänavusi play-off-mänge, kuid saali enam ei jõudnud. «Natukene kahju muidugi, et Tartu finaali ei jõudnud. Aga mis sa teed. Eks tuli meil ka kunagi selline aasta ette. Loodetavasti järgmised 10–15 aastat ei tule enam sellist asja,» lausus Doronin.

Sellist soovi, et tahaks taas ise platsile joosta, tal Tartu mänge vaadates ei olnud. «Mingil perioodil oli küll tunne, et oleks võinud edasi mängida, aga enam ei taha. Olen selle olukorraga juba leppinud ja olen üritanud sellele mitte mõelda. Viimasel ajal on lastega nii palju tegemist olnud, et pole isegi sõpradega enam mängima jõudnud,» rääkis Doronin.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles