Erakool nihutab õppeaasta piire: suvevaheaeg lõpeb juba augustis

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TERA direktor Marjeta Venno ja nõukogu esimees Urmo Uiboleht mõistavad, et praegu on raske meelitada õpilasi sügisel varem kooli tulema selle präänikuga, et järgmisel kevadel pääsevad nad rutem suvevaheajale. Ometi usuvad koolijuhid, et just selline muudatus aitab õppimist tõhusamaks muuta.
TERA direktor Marjeta Venno ja nõukogu esimees Urmo Uiboleht mõistavad, et praegu on raske meelitada õpilasi sügisel varem kooli tulema selle präänikuga, et järgmisel kevadel pääsevad nad rutem suvevaheajale. Ometi usuvad koolijuhid, et just selline muudatus aitab õppimist tõhusamaks muuta. Foto: Sille Annuk

Kui Skandinaavia maades on tavapärane, et kooliaasta algab augustikuu keskel, siis Eesti koolid pole seni julgenud ajalooliselt kinnistunud 1. septembril astritega kooliaasta alustamise aega muuta. Tartu erakool astub selles vallas sügisel esimese sammu

Kooli direktor Marjeta Venno ja TERA nõukogu esimees Urmo Uiboleht on valmis selleks, et plaaniga alustada 

23. augustil kooliaastat nad esialgu kuulsust ei kogu. Ometi on neil mõjusad argumendid, miks peaksid lapsed sügisel varem kooli minema ning kevadel varem suvepuhkusele pääsema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles