Tartus tuleb esimene Euroopa füüsikaolümpiaad

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Füüsikaolümpiaadi teoreetiliste ja eksperimentaalsete ülesannete lahendamine toimub Tartu ülikooli Physicumis.
Füüsikaolümpiaadi teoreetiliste ja eksperimentaalsete ülesannete lahendamine toimub Tartu ülikooli Physicumis. Foto: Sille Annuk

Sel ja järgmisel nädalal 20.–24. maini korraldab Tartu ülikool üleeuroopalise koolinoortele suunatud rahvusvahelise füüsika ainevõistluse, mis on esimene sellesarnane Emajõelinnas.

Võistluse korraldaja, TÜ teaduskooli direktor Mihkel Kree kinnitas pressiesindaja vahendusel, et Euroopa füüsikute ja olümpiaadiinimeste kogukonnalt on saadud palju tunnustavaid sõnu algatuse eest korraldada esimene Euroopa füüsikaolümpiaad. «Lisaks sellele, et saame noortele pakkuda rõõmu füüsikalise mõtlemise arendamisel ja probleemide lahendamisel, avaneb neile ka suurepärane võimalus luua kontakte üle Euroopa ja saada osa inspireerivatest loengutest karjääripäevadel,» leidis ta.

Esimesel Euroopa füüsikaolümpiaadil EuPhO 2017 osaleb 95 õpilast ja 37 õpetajat ning vaatlejat 23 riigist. Lisaks 19 Euroopa riigile tuleb osalejaid veel neljast külalisriigist Lõuna-Ameerikast ja Aasiast.

Eesti võistkonnas astuvad võistlustulle Taavet Kalda ja Kaarel Hänni (Tallinna reaalkooli 12. klass), Richard Luhtaru (Hugo Treffneri gümnaasiumi 10. klass), Konstantin Dukatš (Narva keeltelütseumi 9. klass) ja Kaarel Kivisalu (Tallinna reaalkooli 9. klass).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles