Rahva hääl olgu valitsusele seaduseks

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi allkirjade kogumine on alles poole peal, oli eile pärastlõunal Nõo päevakeskuse juhataja Krista Kvarnströmi laual mitu nimesid tihedalt täis kirjutatud paberit, mille ta veel selle nädala lõpus soovib peaministrile isiklikult üle anda.
Kuigi allkirjade kogumine on alles poole peal, oli eile pärastlõunal Nõo päevakeskuse juhataja Krista Kvarnströmi laual mitu nimesid tihedalt täis kirjutatud paberit, mille ta veel selle nädala lõpus soovib peaministrile isiklikult üle anda. Foto: Margus Ansu

Vabariigi valitsus tegi veebruaris ettepaneku sundliita ligi 4200 elanikuga Nõo vald sügisel moodustuva Elva vallaga, mis on Nõo vallajuhtidele ja ka enamikule vallarahvast vastumeelt. Kuigi aprilli lõpus korraldatud rahvaküsitlusel ütlesid pea kõik oma hääle andnud vallakodanikud sundliitmise ettepanekule «ei», otsustas vallarahvas sundliitmise vastu ka allkirju koguda.

«Allkirjade kogumine lõpeb neljapäeval ning juba reedel soovime need isiklikult koos pöördumisega peaministrile viia,» märkis Nõo päevakeskuse juhataja Krista Kvarnström, allkirjade kogumise üks eestvedajaid.

Tema sõnul pahandab vallaelanikke enim asjaolu, et aprilli lõpus tehtud rahvaküsitlus on valitsusele vaid soovitusliku moega ning valitsus haldusreformi otsuse tegemisel sellest juhinduma ei pea. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles