Mis üle jõu, see teiste kanda?

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari-Liis Pintson.
Mari-Liis Pintson. Foto: Margus Ansu

Tartu ja Tallinn kemplesid riigiga pikalt kohtus erivajadustega laste koolide rahastamise üle. Et omavalitsus täidab riigi ülesandeid, ent riik seda rahaliselt ei kompenseeri. Kohtus raius haridus- ja teadusministeerium kui rauda, et riik on erivajadustega lastele loonud vajalikul hulgal õppekohti oma erikoolides ning see, et Tallinn ja Tartu nendele lastele veel eraldi oma koole peavad, on puhtalt nende kahe linna vabatahtlik otsus.

Ministeerium soovitas Eesti kahel suurimal linnal oma erikoolid lihtsalt kinni panna, kui nad nende pidamisega hakkama ei saa. Kuid nii haldus- kui ringkonnakohtus sai ministeerium vastu näppe. Kohtute seisukoht oli, et riigil pole võimalust oma koolidesse vastu võtta kõiki neid lapsi, kes praegu õpivad Tartule või Tallinnale kuuluvates erikoolides.

Ministeerium ei jätnud jonni ja võitles kohtutes viimase võimaluseni, ent tulutult. Ei olnud nende jaoks argument seegi, et Tallinna lapsele on tema puudele sobiv lähim riigikool mitmesaja kilomeetri kaugusel – faktiliselt on ju koht olemas!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles