Põlvamaal võib rahvahääletus ühendada kaheksa valda

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlvamaa lipp.
Põlvamaa lipp. Foto: Wikipedia

Väiksemate omavalitsuste ühendamist arutatakse praegu kõikjal Eestis, kuid vähe on selliseid kohti, kus kaalutakse korraga kaheksa omavalitsuse liitmist. Põlvamaal selline mõte aga on ning elanikke kutsutakse hääletama.

Põlva maavalitsus korraldab 21.–22. maini elanike küsitluse, et selgitada välja, kas inimesed toetavad Ahja, Laheda, Kanepi, Kõlleste, Mooste, Põlva, Valgjärve ja Vastse-Kuuste valla ühendamist ühtseks Põlva vallaks. Küsitlusest on õigus osa võtta sel hetkel vähemalt 16-aastaseks saanud mõne nimetatud omavalitsuse elanikul.

Osaleda saab nii elektroonilisel hääletusel kui ka küsitluspunktides. Küsitluspunktid asuvad Ahja kultuurimajas, Laheda vallavalitsuses, Kanepi vallamajas, Kõlleste vallamajas, Mooste vallamajas, Põlva kultuuri- ja huvikeskuses, Saverna külakeskuses ning Vastse-Kuuste vallamajas.

Küsitluspunktid on avatud 21.–22. mail kell 10–18. Elektrooniliselt saab küsitlusele vastata 21. mail kella 8st kuni 20ni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles