Keelatud esemeid üle piiri viia soovinud inimesed sattusid sekeldustesse

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luhamaa piiripunkt.
Luhamaa piiripunkt. Foto: Margus Ansu

Nädalalõpul tuli Luhamaa piiripunkti piirivalvureil tegeleda kahe sõiduauto ja ühe veoauto juhtidega, sest nende valdusest avastati asju, mille omamine pole Eestis lubatud.

Lõuna prefektuuri teatel saabus 12. mail Luhamaa piiripunkti riigist väljuvale suunale piirikontrolli Venemaa numbrimärgiga haagisega DAF veok, mille kontrollimisel avastas piirivalvur masina tuuleklaasi külge kinnitatud antiradari. Juhile selgitati, et see seade on Eestis keelatud ning teda hoiatati, et järgmisel korral see konfiskeeritakse. Pärast vestlust suundud isik Venemaale.

Järgmine samalaadne juhtum leidis samas kohas aset 14. mai hommikul, mil Luhamaa piiripunkti saabus Venemaalt Vene numbrimärgiga sõiduauto Mazda. Selle kontrollimisel avastasid piirivalvurid auto uksetaskust kumminuia. Isik koos kumminuiaga anti üle menetlustoimingute läbiviimiseks maksu- ja tolliameti ametnikele.

Sama päeva õhtul saabus maanteepiiripunkti riigist väljuvale suunale aga Saksamaa numbrimärgiga sõiduauto Kia Carnival, mille kontrollimisel avastasid piirivalvurid sõiduki kindalaekast elektrišokirelva. Tsiviilkäibes keelatud elektrišokirelv võeti ära ning pärast menetlustoiminguid lubati isikul Eestist lahkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles