Juuksur viib kokku kunsti, teatri ja muusika

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marita Tani sätib oma ilusalongi Olga & Osvald (Tähe 22) nn elutoas paika pilti, mis kuulub 
kunstnik Mati Upruse maalide väljapanekusse.
Marita Tani sätib oma ilusalongi Olga & Osvald (Tähe 22) nn elutoas paika pilti, mis kuulub kunstnik Mati Upruse maalide väljapanekusse. Foto: Sille Annuk

Pärast koolitusfirmas töötatud aastaid juuksuriameti selgeks õppinud Marita Tani pani oma ilusalongile nime Olga & Osvald vanaema ja vanaisa mälestuseks. Salong on Tähe 22 maja esimesel korrusel tegutsenud mõni päev rohkem kui üks kuu. Külastajad on saanud vaadata fotonäitust, paar päeva tagasi avati Mati Upruse maalide näitus.

Juuksuripeeglite ja istmete rea tagumises otsas on vana projekti järgi taastatud aken. Uut soengut soovinud naiskunde, aga miks ka mitte habet kärpima tulnud klient näeb sellest hoovi, mis on kaetud munakividega, ja lagunenud treppi. «Mu vanaisa rääkis, et seda treppi mööda sai minna kinno Bi-Ba-Bo,» ütles Marita Tani.

Puidust Bi-Ba-Bo põles aastal 1935 maani maha pooleteise tunniga. Kahju oli suur, ka kultuurilooline – samas kinos, mis siis kandis veel nime Ideal (üksvahe ka Capitol), tuli veebruaris 1914 esimest korda vaatajate ette eesti esimene mängufilm, Johannes Pääsukese «Karujaht Pärnumaal».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles