Aktivistid asuvad elujõulist Tartut looma

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jiří Krejčí püüab panna tartlasi ühiselt tegutsema Aleksandri 
kogukonnaaias, ent 
Elava Tartu võrgustiku kaudu plaanib ta koos teiste aktiivsete 
linlastega 
levitada koostegutsemise soovi ka 
muudes eluvaldkondades.
Jiří Krejčí püüab panna tartlasi ühiselt tegutsema Aleksandri kogukonnaaias, ent Elava Tartu võrgustiku kaudu plaanib ta koos teiste aktiivsete linlastega levitada koostegutsemise soovi ka muudes eluvaldkondades. Foto: Kristjan Teedema

Kuidas võtta tarbimisühiskonnas elavatelt inimestelt silmaklapid eest ja panna nad mõistma, et nad ei pea teps mitte tegema päevast päeva tuimalt tööd, mis neid ei huvita, ning et levinud tarbimishullusel on oma tagajärjed? Aktiivsed tartlased haaravad ohjad.

Tartus tegutsevad vabaühendused on otsustanud koonduda võrgustikuks Elav Tartu. Seal jagatakse omavahel mõtteid ja oskusi sellest, kuidas toimetada võimalikult säästlikult ja sõltumatult, et vajaduse korral hakkama saada ka ootamatutes olukordades, nagu näiteks majandus- või energiakriisi ajal.

Jiří Krejčí on avalikkuses silma paistnud kogukonnaaedade rajamisega. Viimati õpetas ta Supilinna päevadel, kuidas ise väikest saviahju ehitada. Ilmar Part on üks Tartu eksperimentaalse jalgrattatehase eestvedajaist. Maastikuarhitekt Rea Sepping tegeleb keskkonnasäästlike projektidega MTÜs Elukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles