Spordimuuseumi elamusnäitus naudib suurt populaarsust

Kaspar Koort
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reaktsioonisein paelub nii väikseid kui suuri.
Reaktsioonisein paelub nii väikseid kui suuri. Foto: Kristjan Teedema

Märtsi lõpus avas Eesti spordi- ja olümpiamuuseum elamusnäituse «Kõik mängu!». Näituse avamisel avaldati lootust, et «Kõik mängu!» peaks vahepeal justkui varjusurma vajunud muuseumi uuele elu äratama – ning pisut enam kui kuu aega hiljem võib väita, et nii ongi läinud.

Spordimuuseumi turundusspetsialist Toomas Koitmäe rääkis, et aprillis oli piletiga külastajaid umbes tuhat, varasemalt oli see number kolm-neli korda väiksem. Piletiga külastajatele lisanduvad tasuta näitust väisanud inimesed, keda oli umbes sama palju või veelgi enam. Mais on näitusel käinud juba üle 40 kooli.

«Numbrid on erakordselt positiivsed,» tõdes Koitmäe ja lisas, et muuseum on huvilisi täis nii argi- kui ka puhkepäevadel. Nädala sees külastavad näitust põhiliselt koolid, nädalavahetustel käiakse peredega.

Kuigi tegemist on elamusnäitusega ehk külastajad saavad võimalikult palju asju ise järele proovida, on kõik atraktsioonid suurele huvile kenasti vastu pidanud. Küll tõdes Koitmäe, et tihti pole õpetajad arvestanud näituse eripäraga – tavapärase pooleteist tunniga seal hakkama ei saa, ning kui ka kolm tundi täis saab, ei taha lapsed sugugi muuseumist ära minna.

Atraktsioonide populaarsus sõltub vanusest, kuid universaalselt põnevust pakkuvad on reaktsioonisein ja kommentaatoriala, kus on alati lõbu laialt. Väiksemad külastajad taovad miniareenil ennastunustavalt jalgpalli.

«Praegu tundub küll, et asi toimib kenasti, kilkeid ja naeru kostab näitusel sisuliselt hommikust õhtuni,» ütles Toomas Koitmäe rahulolevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles