Raatuse kooli õpilased kingivad Sireli lasteaiale liiklusvankri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raatuse kool on lasteaedadele liiklusteemalisi asju meisterdanud varemgi. Arhiivifoto.
Raatuse kool on lasteaedadele liiklusteemalisi asju meisterdanud varemgi. Arhiivifoto. Foto: Margus Ansu

Raatuse kooli õpilased ja õpetaja Tiiu Laid annavad täna Sireli lasteaiale üle maanteeametis ellu kutsutud liikluskasvatusprojektis valminud liiklusvankri. 

Raatuse kooli õpilaste valmistatud liiklusvankrikomplekt sisaldab autot, valgusfoori, eraldi alustel asetsevat 14 liiklusmärki, värvikettaid ning 60 eri värvi klotsi, mida kasutatakse liiklusraja ääristamiseks.

Õpilasi juhendanud töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja Tiiu Laidi sõnul oli osalisi teisigi, aga suurema osa tööst tegid ära 9.b klassi poisid Jarek Kurul, Risto Kiisk, Tanel Pastarus ja Risto-Raigo Makke. Kunstiliselt aitas vankrit kaunistada õpetaja Kadri Kosk.

«Alustasime jaanuari lõpus ning kokku kulus kõige valmistamisele ligi 30 töö- ja tehnoloogiaõpetuse tundi. Suurema osa materjalidest andis lasteaed, meie panus oligi peamiselt töö. Kuna olen teiste lastega juba üks kord sellist vankrit koolis teinud, siis oli kindlasti lihtsam juhendada,» ütles Laid. Ta kiitis ka väga hästi sujunud koostööd Sireli lasteaiaga.

Lasteaia kontaktisikuks olnud Liblikate rühma õpetaja Elina Perli tundis töö käigu vastu pidevalt huvi ja jagas lasteaiapoolseid soovitusi. Just tänu sellele konstruktiivsele koostööle valmis väga omanäoline ja uhke liiklusvanker.

Tiiu Laidi sõnul on just tellijate huvi alati teretulnud ja aitab kaasa parema lõpptulemuse saavutamisele, sest just nemad hakkavad seda vankrit kasutama.

Ka poiste töö kohta jagus juhendajal ainult kiidusõnu.

«See oli poistele esimene sedavõrd suuremahuline projekt ning tööga saadi väga hästi hakkama. Ka tööjaotus oli kenasti paigas: kes mõtles välja tehnilisi lahendusi, kes need teoks tegi ja nii edasi,» märkis õpetaja.

Maanteeameti liiklusohutuse osakonna liikluskasvatuse talitus korraldab igal aastal projekti «Liikluskasvatuse õppevahend liiklusvanker – koolilt lasteaiale», mille eesmärk on toetada ja rikastada lasteaedade õppekavas ette nähtud liiklusteemade käsitlust uue põneva õppevahendite komplektiga. Kuna koolieelik õpib mängides, siis suudab ta just mängu kaudu kõige paremini omandada oskusi ja teadmisi liikluses ohutult toimetulekuks nii jalakäija kui jalgratturina.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles