Happe joomise ja lapiku maa jätab Akadeemia teistele ajakirjadele

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Akadeemiline vaatepilt: ajakirja Akadeemia toimetuse pika lauaga toas on kõige vanemate ja kõige värskemate ajakirjanumbrite taga humaniora ja socialia toimetaja Mart Orav (vasakult), peatoimetaja Toomas Kiho, naturalia toimetaja Kalle Hein ja universalia toimetaja Jaan Kangilaski. Pildistamise ajal olid toimetusest eemal tegevtoimetaja Indrek Ude, keeletoimetaja Triin Kaalep ja korrektor Kristin Sarv.
Akadeemiline vaatepilt: ajakirja Akadeemia toimetuse pika lauaga toas on kõige vanemate ja kõige värskemate ajakirjanumbrite taga humaniora ja socialia toimetaja Mart Orav (vasakult), peatoimetaja Toomas Kiho, naturalia toimetaja Kalle Hein ja universalia toimetaja Jaan Kangilaski. Pildistamise ajal olid toimetusest eemal tegevtoimetaja Indrek Ude, keeletoimetaja Triin Kaalep ja korrektor Kristin Sarv. Foto: Kristjan Teedema

Ajakiri Akadeemia hakkas ilmuma maikuus 80 aastat tagasi. Toimetus vaatab täna keskpäeval Tartu raeplatsil kirjandusfestivali Prima Vista telgis tagasi möödunud aastakümnetele ja esitleb värskeimat numbrit. Mõndagi kõneldavast ütles peatoimetaja Toomas Kiho välja intervjuus kaks päeva tagasi.

Mis paistab, kui heita pilk Akadeemia 80 aastale?

Enamik aastaid on tühjad, sest Akadeemia ei saanud ilmuda kevadest 1940. Kui nõukogude võim hakkas murenema, oli võimalik sellenimeline ajakiri taastada. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles