Tartu turismihooaja avavad tasuta giidituurid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
7. juunil tutvustavad giidid huvilistele Karlova linnaosa. Pildil Tähe tänav.
7. juunil tutvustavad giidid huvilistele Karlova linnaosa. Pildil Tähe tänav. Foto: Margus Ansu

Saabuval nädalavahetusel, 13. mail algab Tartu kutsehariduskeskuse ja Tartumaa Turismi koostöös sündinud giidituuride sari «Teistmoodi Tartu tuurid», milles noorgiidid tutvustavad kõigile huvilistele Tartu nüansse. Tehakse seitse erinevat ringkäiku, mis kõik on osalejatele tasuta.

Tuure alustatakse Raekoja platsilt ja iga kord võetakse vaatluse alla mingi teema või piirkond. Ringkäike korraldavad kutsehariduskeskuse giidi eriala tudengid, kellele on tuuride koostamine ja juhtimine viimaseks praktikaks enne lõpetamist. Enamik tuure on eesti keeles, kuid leidub ka võõrkeelseid võimalusi.

Tartuga on oodatud tutvuma nii tartlased kui huvilised mujalt Eestist. «Korraldame noorgiidide tuure esimest korda, aga kui selleaastane projekt osutub edukaks, sooviksime selliseid võimalusi tulevikus pakkuda regulaarselt. Osaleda tasub kindlasti mitmel ringkäigul, sest teemad on erinevad ning noorte nägemus ja linnapildi tõlgendamine annavad hea võimaluse kogeda Tartut teistmoodi,» rääkis Tartu linna turundusjuht ja Tartumaa Turismi juhataja Helen Kalberg.

Tartu kutsehariduskeskuse turismiosakond pakub keskhariduse alusel kaheaastast giidiõppe programmi. Lisaks giidi erialale on samas osakonnas võimalik omandada veel turismikorralduse, rekreatsioonikorralduse, reisikonsultandi ja jätkuõppena ka turismiettevõtte juhtimise eriala.

Tuuride ajakava

13.05 (laupäev) kell 12 "Ajalooline Tartu" (korraldab Anastassia Aboljanina, vene keeles)

21.05 (pühapäev) kell 12 kirjanduslik jalutuskäik (Kent Joosep)

27.05 (laupäev) kell 12 "Lastega Tartus" (Selje Korp)

03.06 (laupäev) kell 12 "Nõukogudeaegne Tartu" (Riho Majas)

07.06 (kolmapäev) kell 18 "Jalgrattaga Karlovas" (Loviisa Lill ja Anni Mari Pehlak)

10.06 (laupäev) kell 12 "Emajõgi – Tartu süda" (Jaanika Karp)

14.06 (kolmapäev) kell 18 "Ajalooline Tartu" (Kristin Jõgi)

NB! Jalgrattatuuril Karlovas peab osalejatel olema oma sõiduriist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles