Uus lodjakoda tuleb esialgu kavandatust väiksem

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emajõe lodjaseltsi juht ja lodi Jõmmu kapten Priit Jagomägi tunneb rõõmu, et lodjakoja unistus on saanud realistlikumaks. Lisaks soovib selts töötada edasi ka kesklinnas, kuhu on soov rajada välibassein.
Emajõe lodjaseltsi juht ja lodi Jõmmu kapten Priit Jagomägi tunneb rõõmu, et lodjakoja unistus on saanud realistlikumaks. Lisaks soovib selts töötada edasi ka kesklinnas, kuhu on soov rajada välibassein. Foto: Margus Ansu

Kaheksa aastat tagasi soovisid Tartu linn ja Emajõe lodjaselts ehitada praeguse lodjakoja alale 2400-ruutmeetrise väikelaevade ehitus- ja remondihalli, kus muu hulgas hoitaks elus ka iidseid laevaehituskunste. 

Toona ei õnnestunud linnal ega seltsil ehituseks vajalikku raha leida, ent nüüd terendab uus võimalus. Nimelt on linnal lootus ehitada maja valmis Eesti-Vene piiriülese koostööprogrammi rahaga. Tõsi, esialgset projekti tuleb tublisti kärpida.

Eestist kuus taotlust

Eile kuulutas Tartu linnavalitsus lodjakoja projekteerimise riigihankel edukaks arhitektuuribüroo Salto pakkumuse. Kuna aastate eest korraldatud arhitektuurivõistluse võitis sama büroo oma kavandiga «Katkine rehv», otsustas linn väljakuulutamiseta läbirääkimistega hankemenetluse kasuks ning võttis Saltolt hinnapakkumuse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles