Poola president meenutas ühtset saatust

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna külastas Tartut oma kahepäevase Eesti visiidi raames Poola president Bronislaw Komorowski. President esines Tartu Ülikooli aulas avaliku loenguga.
Täna külastas Tartut oma kahepäevase Eesti visiidi raames Poola president Bronislaw Komorowski. President esines Tartu Ülikooli aulas avaliku loenguga. Foto: Margus Ansu

Täna vahetult enne südapäeva sõitis Tartu Ülikooli peahoone ette hulk musta värvi kuulikindlaid limusiine, kust astusid välja Poola president Bronisław Komorowski ning tema Eesti kolleeg Toomas Hendrik Ilves. Sammaste all tervitas kõrgeid külalisi ülikooli teadusprorektor Kristjan Haller.


Komorowski esines aulas loenguga «Heanaaberlikkus Poola Vabariigi välispoliitikas», mida olid tulnud kuulama tudengid, õppejõud, riigiametnikud ning linnarahvas.

Elame Euroopa osas, mis on olnud läbi aegade seotud dominantsiga – kes on tugevam, see valitseb, kes nõrgem, see alistub, rääkis president oma sõnavõtus.

Elame paigas, kus meie silme all on sündinud maailma suured muutused ning Eesti ja Poola rahval on paljuski sarnane saatus, jätkas ta.

Lisaks aulaloengule kohtus Komorowski Tartu Ülikooli ja Tartu linna juhtidega ning siinse Poola kogukonna liikmetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles