Arendajad kavandavad Emajõe äärde korterelamuid

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Papliallee taha Emajõe kaldal võivad tulevikus kerkida korterelamud.
Papliallee taha Emajõe kaldal võivad tulevikus kerkida korterelamud. Foto: Sille Annuk

Lodjakoja lähedusse võib lähiaastatel kerkida kuni kuus kortermaja, sest Tartu linnavalitsus kiitis heaks Ranna tee ja Lubja tänava piirkonna detailplaneeringu eskiislahenduse.


Planeeritav ala pindalaga 2,4 hektarit asub Ülejõe linnaosas. Planeering loob võimaluse määrata maa-alale ehitusõigus väikesemahuliste korterelamute rajamiseks ning puhkeala kujundamiseks jõe kaldal.

See Emajõe-äärne ala on mõeldud puhke- ja virgestusalaks, kuhu on kavandatud avalik laste mänguväljak. Lisaks on krundile lubatud rajada palliplatse.

Kokku kavandatakse kuut uut korterelamut, kus planeeritud korterite arv tuleneb krundi suurusest ning ühe rajatava korteri kohta on ette nähtud 120 ruutmeetrit elamukrundi pinda. Hoonetele on lubatud maksimaalselt kolm korrust.

Linnaplaneerimise ja maakorralduse osakond korraldab detailplaneeringu eskiislahenduse tutvustamiseks avaliku arutelu 13. aprillil kell 15 linnaplaneerimise ja maakorralduse osakonna nõupidamisruumis Raekoja plats 3, III korrus, tuba 303.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles