Riigi plaan: erikoolid jäägu omavalitsuste pidada (1)

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartus haridus- ja teadusministeeriumi naabermajades tegutseva Emajõe kooli direktor Kristel Mets ei pea niivõrd oluliseks seda, kellele kool kuulub, vaid tähtis on, kas kõik nende kooli praegused ja tulevased õpilased saavad vajalikku õpet ka siis, kui riik kooli Tartu linnale üle annaks.
Tartus haridus- ja teadusministeeriumi naabermajades tegutseva Emajõe kooli direktor Kristel Mets ei pea niivõrd oluliseks seda, kellele kool kuulub, vaid tähtis on, kas kõik nende kooli praegused ja tulevased õpilased saavad vajalikku õpet ka siis, kui riik kooli Tartu linnale üle annaks. Foto: Kristjan Teedema

Peale seda, kui riik kaotas kohtus Tartu linnale vaidluse erivajadustega laste õppe rahastamises, on haridus- ja teadusministeerium (HTM) asunud kompama mõtet andagi riigi erikoolid üle omavalitsustele.

HTMi koolivõrgu juht Kalle Küttis on maad kuulanud, kuidas suhtuvad Tartu linnajuhid mõttesse võtta siin tegutsevate Hiie ja Emajõe kooli pidamine enda kanda. Ehkki Küttis nimetab seda esialgu kohvilauavestluseks, on plaan siiski õhus.

Ta tõdes, et oma osa on siin Tartuga peetud kohtuvaidluses ning kui linn nõuab niikuinii kohtu kaudu riigilt raha hariduslike erivajadustega lastele mõeldud munitsipaalkooli pidamiseks, on mõistlik, et neile lastele hariduse andmine jääbki omavalitsuse kohustuseks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles