Kaks vestlusringi: üks kolesteroolist, teine tubakast

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõustaja Margarita Milihhina kliinikumi patsiendiinfokeskuses.
Nõustaja Margarita Milihhina kliinikumi patsiendiinfokeskuses. Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli kliinikumi patsiendiinfokeskuse järgmised vestlusringid leiavad aset 23. ja 31. mail algusega kell 15.

23. mail räägitakse, mida saab inimene ise teha oma kolesteroolitaseme langetamiseks.

Ja kuna 31. mai on ülemaailmne tubakavaba päev, siis mai viimasel päeval arutletakse selle üle, miks ja kuidas loobuda tubaka tarvitamisest.

Patsiendiinfokeskuses töötav Margarita Milihhina tõdeb rõõmuga, et seda, klaasseina taga olevat suure ovaalse lauaga ruumi on inimesed hakanud aina enam märkama.

Esimest loengut peavalust kogunes kuulama umbes 30 inimest, nende seas oli nii nooremaid kui ka vanemaid inimesi, nii mehi kui ka naisi, kuna peavaluteema huvitabki enamasti igas eas inimesi. Aeg läks kiiresti ja kuna küsimusi oli palju, siis kestis kohtumine planeeritud tunni asemel poolteist tundi.

Ka on Margarita Milihhina saanud inimesi küsitledes terve rea ideid järgmisteks vestlusringideks. «Mõnigi teema, mida uuriti, näis mulle nii tavaline ja lihtne, et ma poleks ise selle peale tulnud,» ütles ta. «Kas või seesama kolesterooli langetamise teema.»

Margarita Milihhina palub kõigil vestlusringi tulijail end registreerida kas telefonil 731 8178 või e-posti teel margarita.milihhina@kliinikum.ee.

Patsiendiinfokeskusesse võib sisse astuda ka muul ajal, esmaspäevast reedeni kell 8–16, kui inimesel on küsimusi kas mõne protseduuri, uuringu, enese või oma lähedase eest hoolitsemise, haiglasse tuleku või haigusjärgse käitumise, toitumise ja elustiili kohta.

Patsiendiinfokeskuse infovoldikud. / Kristjan Teedema
Patsiendiinfokeskuse infovoldikud. / Kristjan Teedema Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Margarita Milihhina, kes on kümme aastat töötanud kliinikumi kardioloogiaosakonna õena, kus ta tegeles südame- ja veresoonkonna haiguste ennetustööga, olnud toitumisnõustaja ning aidanud inimesi tubakast loobumisel, ei jää ühelegi küsimusele vastamisel hätta.

Patsiendiinfokeskuse ruumi leiab Tartu ülikooli kliinikumist, kui siseneda peamajja Puusepa tänava poolsest uksest, mööduda registratuurist ja pöörata ümber nurga vasakule. See asub kliinikumi majasid ühendavas E-korpuses ehk ühe kõige olulisema koridori ääres, kus varem paiknes apteek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles