Maaülikooli pneumosõidukite ehitajad võitsid Ungaris kõrgeid kohti

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marten Noorem ja tema ehitatud pneumosõiduk Technics 1, mis võitis Ungaris peetud pneumobiilide võistluse konstruktsiooni kategoorias.
Marten Noorem ja tema ehitatud pneumosõiduk Technics 1, mis võitis Ungaris peetud pneumobiilide võistluse konstruktsiooni kategoorias. Foto: Kristjan Teedema

Ungaris Egeris pneumomobiilide võistlustel käinud Eesti Maaülikooli tehnikatudengid pälvisid palju tähelepanu ja said ohtralt tunnustust.

Tehnikaüliõpilaste seltsi kinnitusel said möödunud nädalal peetud võistlusteks seatud eesmärgid täidetud. Aasta aega projekteeris ja meisterdas tehnikainstituudi magistrant Marten Noorem koos abilistega uhiuut pneumomasinat Technics 1. Võidusõiduauto kojuga masinal on nelja silindriga radiaalmootor ja üllatusena ka sensorid, mille abil suudab masin sõita ilma juhita. Noorem lootis ülipõhjalikult konstrueeritud masinaga jõuda kõrgele kohale konstruktsiooni kategoorias ja see tal ka õnnestus.

Nimelt võitis Technics 1 konstruktsiooni kategooria kõigi teiste võistkondade ees ning sai innovatsiooni eripreemia. Väga kõrge kolmanda koha sai konstruktsiooni kategoorias teinegi maaülikooli tudengite ehitatud Technics 2, mille ehitamist vedas eest Kristjan Türk.

Kolmest maaülikooli tudengite mudelist kõige kergem ehk Technics 3 esines hästi ringrajasõidus, saades neljanda koha. Eesti pneumobiili meeskonnad said esimese koha ka videokonkursil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles