Pildid: vaata värvikat galeriid Tartu jooksumaratonist

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juubelihõnguline 35. Tartu jooksumaraton meelitas Otepää ja Elva vahelistesse metsadesse taas ligikaudu 3500 spordisõpra. Kes tegi tõsist sporti, kes võttis asja huumoriga, aga elamuse said kindlasti kõik.

Otepääl tervitas startijaid päikeseline ilm, mis polnud siiski enam nii soe kui eile. Kõigest kaheksale soojakraadile vaatamata läksid paljud jooksma lühikestes riietes ja kiiremate otsaesisel pärlendas higi juba paari-kolme kilomeetri pärast.

Kohe alguses läks oma teed Ibrahim Mukunga Wachira. Tema järel jooksis tosinast mehest koosnenud grupp, kuhu kuulusid teiste seas näiteks sellised tugevad jooksjad, nagu Raivo Alla, Argo Jõesoo, Raido Mitt, ultratriatleet Rait Ratasepp jt, valisid enda tempo.

Nende järel muutus jooks publikul põnevamaks. Suur tundus see ligi 1500 inimesest koosnenud jooksjate mass, kui see lakkamatus reas ergutavate pealtvaatajate eest möödus.

Näha sai mitmeid pilkupüüdvaid kostüüme. Pingsalt otsiti ka numbrit 1470, mida kandis president Kersti Kaljulaid. Kuna tavapärast glamuuri ei paistnud presidendi ega tema saatjate juures karvavõrdki, jäi Kaljulaidi möödumine paljudel sootuks tähele panemata.

Võitjana jõudis Tartumaa tervisespordikeskusse oodatult Wachira ajaga 1:13,23. Roman Fosti ja Raido Mitt kaotasid talle enam kui nelja minutiga. Naiste parim oli üldarvestuses 36. kohaga lõpetanud Olga Andrejeva, kellel kulus 23 km maastikujooksu läbimiseks 1:29,39.

Kavas olid ka 10 km ja 5 km distantsid, mida sai läbida nii joostes kui kõndides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles