Jooksjad teenisid Mihhaili ravireisideks 16 387 eurot

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 19 Tähtvere spordipargis peetud heateojooks aitab täita kolmeaastase Mihhaili ja ta pere suurt unistust. Mihhail sündis kurdina, kuid pärast keerukat operatsiooni on tal võimalus üles kasvada kuulva ja rääkiva lapsena.

Nelja ja poole kilomeetrilisel distantsil Dendropargis jooksis täna 2420 inimest ning jooks teenis Mihhaili heaks 16 387 eurot.

Summa on muljetavaldav seetõttu, et sponsorid If Kindlustus, Lasita Maja, Rehvimeister, Nutri Medical, Keycube.com ja Uus Apteek toetasid jooksu omakorda, lisades  5 eurot iga osaleja kohta.

Narvas elaval Mihhailil on diagnoositud harvaesinev haigus Micheli aplaasia, mis tähendab, et lapsel puuduvad sisekõrva struktuurid.

Poisi kuulmise taastamiseks opereeriti teda 2016. aastal Saksamaal. Kuigi Eesti Haigekassa tasus kõik raviga seotud kulud, on majutus- ja elamiskulud olnud pere kanda.

2017. aastal on lapsel vaja käia veel hinnanguliselt seitse korda operatsioonijärgsetel seadistamistel ja kontrollvisiitidel. Ravireiside sõidu- ja majutuse kogukulu ulatub 9100 euroni.

Klubi Tartu Maratoni ja TÜ Kliinikumi Lastefondi koostöös korraldatav heategevuslik jooksuüritus leidis aset juba viiendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles