Galerii: motomehed võtsid mõõtu rampidel ja palkidel

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna Tartus alanud Estonian Enduro Weekend'i avaürituseks oli kesklinnas peetud ekstreemenduuro etapp, mis käivitas kolmest osavõistlusest koosneva ekstreemenduro sarja.

Võistlesid algajad, veteranid, hobi- ja pro-klassi sõitjad. Algajate klassi valitses veel juuniorklassi kuuluv Kosti Kirjavainen Soomest. Veteranidest näitasid osavamat tehnikat Vaido Kalm Sõmerpalu motoklubist ja Jarko Metsis RedMoto Racing'ust. Kui Kalm viimases sõidus eksis, pääses Metsis juhtima ja sai kokkuvõttes võidu. Hobiklassis domineeris Timo Hermlin Sõmerpalu motoklubist.

Pro-klassi sõit oli oodatud, sest nende sõit oli märksa kiirem ja hüpped kõrgemad. Takistustel, kus algajad hulga vaeva nägid, nemad lihtsalt lendasid üle. Konkurentsitult kõige kiiremini liikus rajal edasi Jiri Leino Soomest. Tema kaasmaalane Aleksi Vilkko võttis teise koha. Kolmanda koha nimel pusisid Toomas Triisa ja võistluste peakorraldaja Riho Kollist. Ühel hetkel õnnestus Triisal eest minna ja temale tasuks kolmas koht.

Kaunis soe kevadilm ja tsiklimeeste heitlused meelitasid Vabaduse puiestee äärde arvuka pealtvaatajaskonna. Laupäeval ja pühapäeval on huvilised oodatud Rannu vallas Väike-Rakke külas, kust saab alguse tänavune Eesti meistrivõistluste sari Võrtsjärve enduroga. Sellelgi võistlusel on kavas ekstreemetapp. Lisaks krossi- ja endurokatse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles