Kaitsepolitsei pidas kinni kaks Tartu linnaametnikku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnavalitsuse haridusosakonna peaspetsialist finantseerimise alal Irina Aab.
Tartu linnavalitsuse haridusosakonna peaspetsialist finantseerimise alal Irina Aab. Foto: Ove Maidla

Kaitsepolitsei pidas esialgsetel andmetel eile kuni 48 tunniks kinni kaks Tartu linnaametnikku - haridusosakonna juhataja Boris Goldmani ning sama osakonna peaspetsialisti finantseerimise alal Irina Aabi.


Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina kinnitusel pidas kaitsepolitseiameti Lõuna osakond 28. märtsil kahtlustatavatena kinni kaks Tartu linnavalitsuse haridusosakonna töötajat, keda kahtlustatakse linnavalitsuse vara omastamises suures ulatuses.

Pressiesindaja lisas hiljem, et konkreetsemaks ei saa praegu minna, kuid täpsustas siiski, et linnaametnikke kahtlustatakse rahaliste vahendite omastamises. 

Omastamine toimus kahtlustuse kohaselt ajavahemikul 2008. aastast kuni käesoleva ajani.

Asjaolude uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb omastamist (§ 201 lg 2 p 2, 3, 4). Kohtus süüdi mõistes karistatakse sellise kvalifikatsiooniga kuritegude eest rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Prokurör otsustab lähiajal, kas ta taotleb eeluurimiskohtunikult luba kahtlustatavate vahistamiseks või mitte, lisas Kostina.

Tartu haridusvaldkonna abilinnapea Jüri Sasi ütles, et temale teadaolevalt kahtlustatakse kaitsepolitsei pool kinni peetud ametnikke linna vara omastamises suures ulatuses. Juriidilises keeles tähendab see, et üle 27 802 euro.

Sasi ütles, et ta teab, et töötajad on eile pärastlõunal kinni peetud, nendega on vesteldud, on läbiotsimised olnud osakonnas, sealt on võetud kaasa materjale ja neid töötatakse läbi.

«Praegu ma tean, et jutt on suurest summast, aga ma ei tea, kui suurest,» ütles Sasi. «Rohkem ei tea, seda saab kommenteerida prokuratuur.»

Millist vara ja kuidas täpsemalt on olnud võimalik neil töötajatel omastada?

«Sellega prokuratuur tegeleb,» vastas Sasi. «Ootame uurimistulemusi, praegu on tegemist ainult kahtlustusega. Ega siin ei saagi midagi täpsemalt öelda. See pole seotud ei palkade ega kinnisvaraga. Neid artikleid on palju,  kus rahad liiguvad. Ma ei tea, mida konkreetselt silmas peetakse.»

Sasi ütles, et loodab endiselt, et ei ole midagi tõsist, «aga ega niisama lihtsalt ei tulda.» «Vähemalt ühe inimese puhul ma küll usun, et see on üksnes kahtlustsus ja seal ei ole midagi taga. Goldmani puhul -  ma ei taha uskuda, et Goldman süüdi on, see ei ole tema stiil,» lausus Sasi.

Kell 14.30 andis Tartu Postimehele ja Kanal2-le intervjuu Lõuna ringkonnaprokuratuuri juhtivprokurör Margus Gross, kes ütles, et kuriteokahtlus on seotud linnaametnike tööalase tegevusega ning et kahtlustus on tõsine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles