Lasteluule auhinna väärilises raamatus käib igapäevane ja imeline elu

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidi Vallik.
Aidi Vallik. Foto: Margus Ansu

Aidi Valliku lasteluulekogu «Imelised inimesed» viib lugeja enamasti naljaga käsikäes igapäevasesse, kuid ühtlasi imepärasesse ellu, kus toimetavad tavalised pered ja lapsed, ent kust tuleb ette ka imelikke olukordi. Äsja sai selle raamatu autor Luunja 28. kirjanduspäeval kohalikus kultuuri- ja vabaajakeskuses Karl Eduard Söödi lasteluule aastaauhinna, teatas valla haridusnõunik Kadi Saarso.

Raamatu «Imelised inimesed» esikaas.
Raamatu «Imelised inimesed» esikaas. Foto: Repro

Nõnda nagu Söödi auhinna puhul kombeks, leiab tunnustamist ka auhinnaväärilise raamatu kunstnik. Kirjastuse Lugu-Loo üllitatud «Imelised inimesed» on illustreerinud Ott Vallik.

Aidi Vallik pälvis sama auhinna muude kirjanduslike preemiate ja auhindade kõrvale nüüd teist korda. Esimese Karl Eduard Söödi lasteluule auhinna tõi talle luuleraamat «Mina, kana, lehm ja kratt» aastal 2010. Selle on samuti illustreerinud Ott Vallik.

Eesti lastekirjanduse keskuse andmeil on Aidi Vallikul ilmunud 4 luule ja 14 proosaraamatut.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles