Kaasava eelarve ideid saab esitada veel loetud päevad

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kaasav eelarve.
Tartu kaasav eelarve. Foto: Margus Ansu / Postimees

Kuni selle pühapäevani, 7. maini saab esitada Tartu kaasava eelarve ettepanekuid. Ideena võib välja pakkuda Tartu linnaga seotud investeeringuid maksumusega kuni 75 000 eurot. Kuna kaasava eelarve kogusumma on 150 000 eurot, viiakse 2018. aastal ellu kaks ideed.

Esitatavad ideed peavad olema Tartuga seotud ja avalikus kasutuses, pakkuma avalikku hüve ning nende ellu viimine ei või kaasa tuua ebamõistlikke kulusid linna järgnevate aastate eelarvetele.

Praeguseks on tartlased esitanud 33 ettepanekut, millest suurem osa on seotud linnaruumi rikastamisega.

Pärast ideede esitamise lõppu, hindavad nende teostatavust vastavate valdkondade eksperdid ning konkurentsist langevad välja need, mida ei ole võimalik tehniliselt või rahaliselt ellu viia. Sisulised arutelud ideede üle toimuvad ideede autorite ja ekspertide osavõtul juunikuus, kus selguvad, millised ideed jõuavad lõpphääletusele oktoobris.

Ideid saab esitada pühapäeva lõpuni aadressil www.tartu.ee/kaasaveelarve.

Möödunud aastal said rahva toetuse Raadil asuva ajaloolise tallihoone katuse rekonstrueerimine ja Aparaaditehase taskupargi rajamine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles