Jooksumaraton üllatab uue distantsi ja lihata toiduga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu jooksumaratonil tuli mullu joosta üle paarikümnekraadises kuumuses. Selleks pühapäevaks lubab ilmataat palju jahedamat ilma.
Tartu jooksumaratonil tuli mullu joosta üle paarikümnekraadises kuumuses. Selleks pühapäevaks lubab ilmataat palju jahedamat ilma. Foto: Margus Ansu

Nagu eelmisel aastal, kulgeb tänavugi Tartu jooksumaratoni 23 kilomeetri pikkune distants Otepäält Elvasse rajal, mille viimane kolmandik kattub juba teist aastat järjest Tartu maratoni rajaga. Nii saavad võistlejad joosta jalale sobivamal pinnasel, mitte maanteel. 

Klubi Tartu Maraton turundus- ja kommunikatsioonijuht Tanel Rungi ütles eile päeval, et pühapäevaks on 23-kilomeetrisele distantsile kirja pannud 1511 inimest ligi paarikümnest riigist.

Kümnekilomeetrist rada eelistab 1085 ja viiekilomeetrist rada 147 jooksusõpra. Koos kepikõndijatega on kolmel distantsil kokku kirjas ligi 3500 spordisõpra, keda on sadakond vähem kui mullu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles