Tamme staadioni peaväljaku uue hooaja avab Welco ja Maardu vutilahing

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tamme staadion.
Tamme staadion. Foto: Margus Ansu

Täna õhtul kell 19 saab avavile selle hooaja kõige esimene jalgpallikohtumine Tamme staadioni peaväljakul, kui esiliigas lähevad vastamisi lähevad Tartu JK Welco ja Maardu linnameeskond.

Tamme staadioni haldaja SA Tartu Sport juhataja Eve Lille sõnul on peaväljaku muru seisukord üle ootuste hea. «Olenemata pikale veninud talvest võime muru hetkeseisukorraga rahule jääda,» ütles Lill.

«Samas on plaanis lähiajal teha veel mitmeid hooldustöid, aga üldjoontes võime öelda, et oleme uueks hooajaks valmis,» lisas ta.

Väga oluline jalgpallikohtumine leiab Tamme staadioni peaväljakul aset 9.mail, mil kell 18 algavas Tipneri karikasarja poolfinaalis on vastamisi Tartu JK Tammeka ja Paide linnameeskond.

«Tipneri karikas on liigavõidu kõrval kõige prestiižsem asi, mida klubi võib Eesti jalgpallis saavutada,» märkis JK Tammeka kommertsjuht Kalle Paas ja lisas, et klubi juhatus seadis Tipneri karika võitmise ka üheks esindusmeeskonna 2017. aasta eesmärgiks.

«Tammeka ja Paide on väga võrdsed meeskonnad ning sellises vastasseisus loeb kõik, mida üks või teine vutitiim suudab teisipäevases poolfinaal kohtumises välja panna. Meie poolt vaadates on selleks kindlasti Tammeka fännid ja kodutunne,» ütles Paas.

Esimene suurem kergejõustikuüritus toimub Tamme staadionil aga juba järgmise nädala neljapäeval ehk 11.mail, mil leiab aset Tartu linna ja maakonna lasteaedade kevadine spordipäev.

Juba mitmendat aastat Tartu spordiselts Kalevi poolt korraldatav suur ühine spordipidu toob kohale ligi 1000 lasteaialast paljudest Tartu linna ja maakonna lasteaedadest. Võetakse mõõtu mitmetel spordialadel, kusjuures kõige olulisem on sportimislust.

Põnevaks ürituseks saab kindlasti olema ka 12.-13. mail toimuv Politsei-ja piirivalveameti kevadolümpia. Tervet Tamme staadionit haaravas võistluses võetakse mõõtu nii jalgpallis, tänavakorvpallis, kehaliste katsete sooritamises, krossijooksus kui ka sellisel põneval alal nagu cross-fit. Lisaks saab tutvuda kiikingu kui spordivõistlusega.

Traditsiooniliselt on ka sel kevadel toimumas suurejooneline Tartu võimlemispidu, mis sedapuhku kannab nimetus «Õnnetunne» ning mis leiab aset 30.mail algusega kell 19. Tartu võimlemispidu toob Tamme staadioni peaväljakule ligi 2000 tantsijat nii Tartust kui kaugemalt.

4.juunil toimub Tamme staadionil juba legendaarseks saanud Gustav Sule mäletusvõistlus kergejõustikus, mis läbi aastate on toonud Tartusse palju tippkergejõustiklasi nii Euroopast kui ka mujalt maailmast.

Augustikuus on Tamme staadioni kergejõustikuareenil aset leidmas esmakordselt Tartus peetavad Eesti meistrivõistlused mitmevõistluses. Võistlused toimuvad 11.-13. augustini. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles