Kolm inimest surnuks sõitnud nooruk astus kohtu ette

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanipäeva varahommikul sõitis 17-aastane noormees Valga-Uulu maanteel teelt välja ja põrkas vastu puud. Sõidukis hukkus kolm noort inimest.
Jaanipäeva varahommikul sõitis 17-aastane noormees Valga-Uulu maanteel teelt välja ja põrkas vastu puud. Sõidukis hukkus kolm noort inimest. Foto: Politsei

Valgas algas kohtuprotsess Tõrva alaealise koolipoisi Risto üle, kes läinud aasta jaaniööl purjuspäi ja juhiloata sõites põhjustas raske liiklusõnnetuse, milles hukkus kolm inimest.

Õnnetuskohta Valga lähedal maanteel, kus 17-aastane Risto vanemate sõidukiga üle katuse rullus ja vastu puud põrkus, pole tänagi raske ära tunda. Kohus arutab kriminaalasja lühimenetluse korras ning tänane istung kuulutati kaitsja taotlusel alaealiste huvides ning kannatanute ja süüdistatava eraelu kaitseks kinniseks, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tõrva koolipoissi süüdistatakse karistusseadustiku sätte järgi, mis käsitleb liiklusnõuete rikkumist, millega põhjustati kahe või enama inimese surm ning karistusena nähakse ette 3-12 aastat vabadusekaotust.

Lisaks Risto sõpradele olid autos ka kolm hääletajat, kes mõni kilomeeter enne õnnetust peale võeti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles