Tartumaa rühmadest pääsesid noorte tantsupeole kõik soovijad

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laste ja noorte tantsu- ja laulupeo tantsupeo eelproov Tartu Hansa koolis.
Pildil 3. ja 4. klasside õpilased.
Laste ja noorte tantsu- ja laulupeo tantsupeo eelproov Tartu Hansa koolis. Pildil 3. ja 4. klasside õpilased. Foto: Margus Ansu / Postimees

Selle aasta noorte tantsupeo «Mina jään» maakondlikud eelproovid on läbi ja kõik peol osalejad on selgunud. Tartu linna ja maakonna tantsijatel ning nende juhendajatel on põhjust rõõmustada, sest kõik rühmad, kes soovisid tantsupeol osaleda, said peole.

Kokku toimus alates jaanuarist kuni maini igas maakonnas kaks eelproovi, mille käigus kõik tantsu- ja võimlemisrühmad üle Eesti said üheskoos üldjuhtidega tantsupeo repertuaari harjutada ning oma oskusi ettetantsimistel näidata.

Tartu linnast võttis eelproovidest osa 56 rühma, maakonnast 10 rühma. Laulu- ja tantsupeo Tartu kuraator Liidia Konsa rõõmustas, et linnas ja maakonnas läks sellel aastal väga hästi ja mitte keegi peole soovijatest ning eelproovides osalejatest välja ei jäänud. Konsa sõnul ei ole see sugugi tavapärane ja usub, et lapsed ja noored olid väga hästi ette valmistatud. Lisaks nähti proovide vahel veel täiendavalt vaeva.

«Peale esimest eelproovi toimus veel täiendav koolitus, kus kõik rühmaliigid võeti veel ette ja tehti parandusi. Rühmajuhid tegid tugevad tööd ka. Ma usun, et edu tuli sealt,» lausus Konsa.

Maakonnast läheb peole 144 tantsijat ja võimlejat, linnast 800. Tantsupeol esineb tänavu üle Eesti kokku ligi 8500 tantsijat ehk Tartumaa rühmadel on selles väga suur osa.

Kõikide peole pääsenud rühmadega saab tutvuda 2017. aasta laulu- ja tantsupeo koduleheküljel.

Kui tantsu- ja võimlemisrühmad on välja valitud, tuleb lauljatel veel natukene oodata, sest laulupeole pääsenud koorid peaksid selguma mai keskpaigaks.

2017. aasta noorte laulu- ja tantsupidu leiab aset 30. juunist kuni 2. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles