Aeg lendab ka Hiinalinnas, aga tuvid jäävad

Vilja Kohler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oleksandr Bitgornõi on Tartus elanud ja siin tuvisid pidanud 40 aastat. Kümmekond aastat tagasi kolis ta oma tuvide ja tuvilatega Hiinalinna.
Oleksandr Bitgornõi on Tartus elanud ja siin tuvisid pidanud 40 aastat. Kümmekond aastat tagasi kolis ta oma tuvide ja tuvilatega Hiinalinna. Foto: Margus Ansu

Eesti tänavune aasta lind on turteltuvi. Aga Hiinalinna asumis kõrge plangu taga oma sooja aja majapidamises rõõmsalt askeldaval ukrainlasel Oleksandr Bitgornõil on iga aasta tuviaasta, sest need linnud on teda saatnud kogu elu.

«Juba mu isa ja vanaisa pidasid tuvisid,» rääkis Oleksandr Bitgornõi. «Ah et kaua ma ise neid kasvatanud olen? No nii kaua, kui Tartus olen elanud. Kui Ukrainast siia elama tulin, olin kolmkümmend aastat vana. Nüüd olen seitsekümmend, seega olen tuvisid pidanud nelikümmend aastat – vaat kui ruttu see aeg läheb! Tuvid on mul lihtsalt hobi, ei muud.»

Usaldavad ja loomulikud

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles