Vanemuine hakkab Teatri kodus etendusi andma

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval allkirjastavad Tartu mänguasjamuuseum ja teater Vanemuine koostöölepingu, mille sisuks on pakkuda kahe organisatsiooni koostöös kvaliteetseid teatrietendusi väikelastele ja peredele.


Lepingule kirjutavad alla teatri juht Paavo Nõgene ning mänguasjamuuseumi direktor Triin Vaaro. Allkirjastamisele järgneb pärastlõunane koosviibimine pannkookide ja moosiga, teatas teater Vanemuine.

Mõlemad osapooled soovivad kaasa aidata lastele suunatud teatritegevuse laiendamisele Tartus, Tartu lähiümbruses ja Eestis tervikuna. Lepingu kohaselt toob Vanemuine järgneva kahe aasta jooksul Teatri Kodu saalis lavale väikelastele mõeldud uuslavastusi, millest esimest saab näha juba 2011. aasta septembris.

Tartu mänguasjamuuseumi Teatri kodu on nüüdseks edukalt toiminud peaaegu aasta. Selle aja jooksul on lavale toodud kaks omalavastust ning külla kutsutud mitmeid Eesti teatreid ja teisi lastele esinejaid.

«Mänguasjamuuseumi ja Vanemuise koostöös ühendame Teatri kodu erilise, lastesõbraliku keskkonna teatri pikaajaliste kogemuste ja professionaalse loominguga,» rääkis mänguasjamuuseumi direktor Triin Vaaro. See aitab tema sõnul täita teatrite eesmärki pakkuda Tartu ja Lõuna-Eesti lastele meeldejäävaid kultuurielamusi ning kasvatada neist tulevasi loojaid ja kultuuri armastavaid inimesi.

Vanemuise teatri juht Paavo Nõgene lisas, et Vanemuise jaoks on laste- ja noortetöö väga oluline prioriteet. «Seni oleme ühe- kuni seitsmeaastastele lastele vähe lavastusi suutnud pakkuda. Tegime Teatri kodule koostööettepaneku, mis annab meile võimaluse see puudujääk korvata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles