Tudengid sügasid kukalt ja ehitasid isesõitva auto

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungarisse võistlema sõidab sel korral Eestist kolm võistkonda kolme autoga. Pildil vasakult Kalle Tross, Marten Noorem ja Kristjan Türk ning nende võistlusautod.
Ungarisse võistlema sõidab sel korral Eestist kolm võistkonda kolme autoga. Pildil vasakult Kalle Tross, Marten Noorem ja Kristjan Türk ning nende võistlusautod. Foto: Kristjan Teedema

Palju räägitakse viimasel ajal sellest, et tulevikus autoga liiklemiseks pole juhti vajagi. Maaülikooli tudengid valmistasidki ühe sellise oma kätega. Mitte et seda oleks hädasti tarvis olnud, vaid lihtsalt näitamaks, et see on täiesti võimalik. 

Tõsi, kuudepikkusel ehitustööl on ka oma tagamõte. Auto ehitasid nad kümnendat korda Ungaris Egeris peetava rahvusvahelise pneumomobiilide võistluse tarbeks, kust nad loodavad sellega kõrget kohta konstruktsioonikategoorias.

Kolm autot

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles