Galerii: Karlova sadamas avati Emajõe uus hooaeg

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal kuulutati Karlova sadamas ametlikult avatuks uus navigatsioonihooaeg, mis tähendab muu hulgas seda, et mootorlaevad Pegasus ja Alfa hakkavad nüüdsest taas Emajõel lõbusõite tegema.

Karlova sadamat haldava OÜ Seto Line Reisid juhataja Toomas Sein ütles, et maikuus sõltub sõitude arv eelkõige ilmast, kuid juunis väljub Alfa iga päev. «Päris regulaarsõite alustame juunist, mais on plaanis sõita nädalavahetustel. Aga kui on ikka ilusad ja soojad ilmad, siis hakkame juba varem tihedamalt sõitma,» sõnas ta.

Kaarsilla remondi ja kavandatava Emajõe kaldakindlustise ehituse tõttu alustab Alfa tänavu sõite turuhoonepoolsele küljele paigaldatava ujuvkai äärest. «Aga peatuse teeme ka Atlantise ees, nii et mõlemalt poolt võtame inimesi peale,» selgitas Sein. Tänavu suvel plaanitakse Alfaga teha ka neli Piirissaare reisi, millest esimene jääb juuli lõppu.

Dorpati hotelli tegevjuht Pille Uiga lausus, et ka mootorlaev Pegasus alustab maikuus nii tellimusreise kui liinisõite. «Laev toodi hotelli juurde juba eelmisel nädalal ning esimesed tellimussõidud on praeguseks tehtud,» sõnas ta.

Ka Pegasus alustab regulaarsõite siis, kui ilmad on ilusaks läinud. «Ilmselt mai keskel või lõpu poole. Kogu info on meil üleval hotelli kodulehel ning start on ikka hotelli eest,» lausus Uiga. Pegasuse sõidupäevad on teisipäevast pühapäevani.

Rohke Debelaki ehk Gaute Kivistiku juhtimisel peetud avaüritus pakkus rahvale aga nii mõndagi põnevat. Näiteks päästeamet demonstreeris pealtvaatajatele, kuidas käib vette kukkunud hädalise päästmine. Politsei- ja piirivalveamet esitles oma hõljukit ning Peipsil ringi sõitvat moodsa tehnikaga patrull-laeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles