Piltuudis: kevadised teed on paiguti vägagi talvised

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeolud Piibe maanteel Voldi külas 28. märtsil kella 11 paiku.
Teeolud Piibe maanteel Voldi külas 28. märtsil kella 11 paiku. Foto: Risto Mets

Tartumaal ja Jõgevamaal viimastel päevadel sadanud värske lumi laseb end tuulel üsna kergesti vaaludesse kanda. Lagedates kohtades on teedele tuisanud kohati üsna kõrged vallid.


Piibe maanteel Tartumaa ja Jõgevamaa piiril Lähte ning Tabivere vahel tuleb autojuhtidel olla väga ettevaatlik, sest tee kõrval asuvalt avaralt põllult tuiskab autode ette järjest uut lund. Paiguti on lumi nii sügav, et vaalud kraabivad sdõiduauto põhja.

Tuisk tekitas Jõgevamaal liikluses probleeme juba eile. Kella 16.17 ajal teatati, et Tabivere vallas Koogi külas on auto lumes kinni ja ei pääse kuidagi liikuma, autos oli ka kolm last, vahendas Lõuna-Eesti päästekeskus. Päästjad aitasid lumme kinni jäänud sõiduki välja.

Hommikul takistasid teeolud mõnel pool Tartumaal ka liinibusside tööd. Go Busi teenindusdirektori Ervin Nõmme sõnul olid mõned teelõigud lausa läbimatud ning bussidel tuli osa peatusi vahele jätta. Ükski liin väljumata siiski ei jäänud.

Kriitilisemad olid lagedad põldudevahelised teelõigud, kust tuul kogub lahtise lume kokku ning paiskab selle teeservadesse lükatud vallide vahele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles