Fotod: politsei pidas kinni stardipüstoliga paugutanud joobes mehe (2)

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna teatati hädaabinumbril, et Tartus tehti ühe korteriakna kaudu relvataolisest esemest lask õhku. Politsei selgitas, et tegu oli stardipüstoliga ning kellelegi ohtu ei olnud.

Täna, 29. aprillil kella 15.30 paiku teatas tähelepanelik inimene häirekeskusele, et Tartus Vaksali tänaval tegi üks mees kortermaja neljanda korruse akna kaudu relvale sarnanevast esemest ühe lasu õhku. Politsei leidis majaümbrust kontrollides selle akna alt relvataolise eseme, mis osutus stardipüstoliks.

Korteris olnud neli joobes meest viidi uurimistoiminguteks politseijaoskonda. Esialgsetel andmetel tarvitasid mehed ühiselt alkoholi, kui 1975. aastal sündinud mees haaras stardipüstoli ning tegi sellest seni teadmata põhjusel ühe lasu aknast välja õhku.

Lõuna prefektuuri operatiivjuht Künter Pedosk ütles, et stardipüstol pole relv ning selle omamine täiskasvanule on lubatud. «Ometi tuleb sellegi puhul arvestada, kus ja kuidas seda kasutada ning millist ohtu võivad tunda kõrvalised inimesed, kes ei tea, et tegu pole tulirelvaga,» selgitas Pedosk.

Avaliku korra rikkumist uurib politsei edasi alustatud väärteomenetluse raames.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles