Ülikooli kohvikusse tuleb jäägripubi

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pere Restoranide juhataja Rain Eendra näitab ust, mis saab pubi peasissepääsuks.
Pere Restoranide juhataja Rain Eendra näitab ust, mis saab pubi peasissepääsuks. Foto: Margus Ansu

Ülikooli kohvik sulges eelmise nädala alguses oma esimese korruse söögikoha ning kavatseb pooleteise kuu pärast avada uue sisekujunduse saanud ruumides jahisõpradele mõeldud pubi.



ASi Pere Restoranid juhataja Rain Eendra sõnul on nende eesmärk teha meelelahutuslik söögikoht, mis annaks inimestele võimaluse käia väljas söömas mitte ainult lõunaajal, vaid ka õhtuti. «Sinna tuleb lauateenindus ja buffet-sööke me seal pakkuma enam ei hakka,» lausus Eendra.

Kuidas täpselt jahisõprade pubi välja nägema hakkab, ei osanud Eendra veel öelda.

«Idee on alles väga noor ja hetkel käib majasisene ajurünnak,» lausus ta, kuid esialgse plaani järgi kujundatakse ruumid jahindusatribuutikaga. Seintele võiks tulla metsloomade trofeed ja pildid.

Jäägripubi külalistele on plaanis hakata pakkuma ise küpsetamise võimalust. «Siin võiks olla selline miniköök, kus igaüks saab oma lihatüki täpselt oma soovide järgi valmis teha,» pakkus Eendra ning lisas, et kui uue pubi plaan õnnestub, on sinna tulemas selline toiduvalik, mida Tartus kusagil mujal veel ei pakuta.

Mitte ainult küttidele

Kuna Tartus on juba piisavalt palju toitlustusasutusi, siis ei piisa Eendra sõnul maja toimimiseks enam sellest, kui teed ukse lahti ning pakud head toitu ja teenindust. «Järjest rohkem on vaja mõelda spetsialiseerumise või nišistu­­mise peale,» märkis ta.

«Endale tundub praegu see idee huvitav, aga meil on selle tegemisse vaja kaasata veel inimesi,» ütles juhataja ning lisas, et kuigi tulevane jäägripubi on suunatud kindlale seltskonnale, on sinna oodatud ka kõik teised inimesed.

«Kes on harjunud meie majas käima buffet’ pärast, saavad seda teha edaspidigi, sest ka päevapakkumiste valiku tahame hoida suhteliselt rikkalikuna.»

Üle kuue aasta tegutsenud buffet ei tasunud enam majanduslikult ära, kuna seda külastas liiga vähe inimesi.

«Buffet’ normaalseks toimimiseks on vajalik, et päevas käiks söömas vähemalt kakssada inimest ning buffet’s peab olema ka viimasel inimesel piisavalt lai valik. Seetõttu tuleb päeva lõpus palju toitu lihtsalt maha kanda ja see teebki asja kalliks,» rääkis Eendra, kelle sõnul sõltus külastajate hulk päevast, kuid oli viimasel ajal keskmiselt sada inimest.  

Miks peaks aga uus söögikoht olema edukam kui aastaid tagasi samas kohas tegutsenud ja kiirelt lõpetanud pubi Krambambuli?

«Jah, see on hea küsimus, millele otsime ka ise vastust. Ega selle maja käimapanek pole lihtne,» tunnistas Eendra ning lisas, et kuigi Ülikooli kohviku asukoht tundub hea, on seal õhtuti väga vaikne.

«See maja on keeruline, kuna tal on akadeemiline taust. Paljud arvavad siiani, et Ülikooli kohvik on mõeldud ainult tudengitele ja ülikooli töötajatele,» ütles Eendra ning avaldas lootust, et pubi uus suund võiks tuua sinna teisigi, kuid ei välista ka tudengeid ja ülikooliinimesi. Jäägripubi avamine on plaanitud maisse.

Konkurents tihe

Praegune Vilde lokaali juhataja ning endine Ülikooli kohviku eestvedaja Priit Rei­­man jäi konkurendi äriplaane hinnates siiski skeptiliseks.

«Hindan kõrgelt nende valmidust taas riskida, aga pubi asemel arendaksin siiski puhveti kontseptsiooni edasi – korralikku buffet-stiilis kohvikut kesklinnas pole,» ütles ta.

Tartu kesklinna hetke toitlustusturgu iseloomustades sõnas Reiman, et konkurents on tihe ja karm ning see on osa asutusi sundinud kliente meelitama ka ebamõistlike hindadega. «Ma ei pea normaalseks, et keegi kesklinnas näiteks õlut ühe euroga müüb. Aga eks see sunnib ka ennast pingutama. Mina konkurentsi ei karda, pigem pean seda positiivseks,» lausus Reiman.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles