Tartu-Viljandi rattasõidule stardib 200 ratturit

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gran Fondo mäkketõus Viljandis Kõrgemäel
Gran Fondo mäkketõus Viljandis Kõrgemäel Foto: Elmo Riig

Mullu esmakordselt peetud Tartu-Viljandi Gran Fondo (suur sõit) rattasõit tuleb taas ning stardib pühapäeva hommikul kell 9 Küüni tänavalt. Ees ootab 160 km pedaalimist läbi Tõrva ning maiuspalaks tuleb taas tõusta Viljandi kesklinna mööda 18-protsendilise tõusunurgaga Kõrgemäe tänavat.

Erinevalt mullusest sõidust saab sel korral ka võistelda. Kui distantsi vältel aega ei võeta, siis Kõrgemäe tõusul Viljandis selgitatakse kiireim mäkketõusja. «Kevad pole rattaspordihuvilisi just soosinud, mistõttu on sõit Tartust läbi Otepää ja Tõrva Viljandisse sellel aastal paljudele harrastajatele väga tõsine ettevõtmine,» leidis peakorraldaja klubi Trismile juht Ain-Alar Juhanson.

Rada läbitakse erinevates tempogruppides, mida juhendavad kogenud ratturid. Sõitjaid turvatakse ja toitlustatakse ning vajadusel saab ka tehnilist abi.

Esimesi rattureid oodatakse Viljandis Kõrgemäe tõusul umbes kell 13.45. Lõpetamine on Viljandi Kesklinna kooli juures.

Rattasõidust osavõtjate osalustasudest tehakse ühisannetus koostöös TÜ kliinikumi Lastefondiga, et aidata 10-aastast Jürgenit ja tema peret. Jürgen sattus 2016. aasta suvel uppumisõnnetusse ja sai raske peaaju kahjustuse. Annetus läheb Jürgeni taastusravi toetamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles