Tartu ülikool asendab maalikunsti süvaõppe huviharidusega

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile keskpäeval tegi maalieriala üliõpilane Siiri Jüris vanas anatoomikumis magistritööd «Kahe vahel», mis koosneb kahest portreemaalist.
Eile keskpäeval tegi maalieriala üliõpilane Siiri Jüris vanas anatoomikumis magistritööd «Kahe vahel», mis koosneb kahest portreemaalist. Foto: Sille Annuk

Juba nelja kuu pärast, septembris alustab Tartu ülikooli vanas anatoomikumis tööd kunstide keskus, mis kuulub Viljandi kultuuriakadeemia koosseisu ja mis pakub senise professionaalsete maalikunstnike ettevalmistuse asemel sealsamas erinevate kunstide õppe võimalusi TÜ kõigile tudengeile tasuta. Teistel tuleb maksta.

«Maalimise õpetamise suurim muudatus on see, et praegu koolitatakse professionaalseid kunstnikke, kelle tulemused ja tase peavad vastama konkreetsetele kõrgetele kriteeriumidele. Kunstiõpe vabaainetena on kindlasti paindlikum,» selgitas TÜ humanitaarteaduste ja kunstide valdkonna dekaan Margit Sutrop.

Dekaani sõnul on keskuse eesmärk võimaldada üliõpilastel avastada ja arendada loovust erinevate kunstide kaudu. Keskus pakub lisaks maalimisele võimalust õppida muusikat, fotograafiat, tantsimist, näitekunsti, joonistamist, käsitööd ja muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles