Ajakiri Noir jälgib ööelu ja loomeinimesi hämaruses

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue ajakirja esikaas.
Uue ajakirja esikaas. Foto: Noir

Reedel tuleb trükikojast uue ajakirja Noir esimene number, mille esikaanele on kõige kõrgemale trükitud sisu määratluseks sõnad mood, interjöör, elustiil ja kultuur. «Meie ajakirja prantsuskeelne nimi Noir kirjeldab, mis toimub, kui päikese asemel on taevas kuu,» kirjutab sissejuhatuses peatoimetaja Anna-Liisa Palok. «Tutvume inimestega, kelle elu algab hämaruses saabuva uue hingamisega, ning uurime, kuidas inspireerib öö loomeinimesi.»

Noir pakub lugemist ja suuri pilte aeglasest moest, mis on vastand kasumlikule kaubandusele keskenduvale kiirmoele, vegankosmeetikast, mis sisaldab ainult taimseid koostisosi, ning muu hulgas ka kaelakallistajast ehk tihedalt ümber kaela liibuvast keest.

Noir jutustab lugejatele sellistest loomeinimestest, nagu Milli Maier, Leslie Laasner, Helene Vetik, Maris Savik ja Alan Proosa. Pettuma ei pea needki, kes tahavad igas väljaandes lugeda eelkõige horoskoopi: Noir on selle koostanud kongeniaalselt oma nimega, seostades tähtkujud magamise iseärasustega. Ka öistele sööjatele on toimetus mõelnud ja asjakohaseid retsepte koos isuäratavate fotodega avaldanud.

Noir on valminud Tartu kunstikooli teise kursuse küljendajate-kujundajate ja dekoraator-stilistide koostöös. Peatoimetaja Anna-Liisa Paloki kõrval kuuluvad toimetusse tegevtoimetaja Triin Linnaks, loovjuhid Evelin Lumi ja Kristin Kurs ning kujundusjuht Mait Luidalepp, kokku oli ajakirja tegijaid 26. Toimetus annab oma tööst aru ajakirja esitlusel laupäeval kell 19 kultuuribaaris Naiiv (Vallikraavi 6).

Tartu kunstikooli küljendajate-kujundajate ja dekoraator-stilistide samalaadse eesmärgiga ajakirju on varemgi ilmunud: Viisor aastal 2016, Mars aastal 2015 ja Vool aastal 2014.

Noir tuleb müügile paaris valitud raamatupoes Tartus ja Tallinnas.

Evelin Lumi on fotod loo «Night riders» juurde teinud vanas Volgas.
Evelin Lumi on fotod loo «Night riders» juurde teinud vanas Volgas. Foto: Raimu Hanson
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles