Galerii: lustakates kostüümides tudengid proovisid, kuidas käib õige maaelu

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädala algusest on Tartu tudengid võtnud kevadpäevadel mõõtu erinevates lõbusates ettevõtmistes. Täna pärastlõunal oli Kaubamaja kõrval asuv park täis üliõpilasi, kes kõik said meeleolukal takistusrajal katsetada, kas neis on peidus maapoiss või –tüdruk.

«Põllumehe simulaatori» mõõduvõtmiseks olid osalejad muidugi põhjalikult ette valmistunud, sest kapist olid välja otsitud kummikud, vanaema prillid, seelikud ja pearätikud.

Kokku tuli takistusrajal kolmeliikmelistes võistkondades ära lahendada kümme erinevat kiiksuga ülesannet, mis kujutasid seda, kuidas käib elu maal hommikust õhtuni. Nagu maal kombeks, algas varahommik lehmalüpsmisega. Sealt edasi tuli näiteks raskeid rehve tassida, solgiämbrit vedada, kartuleid kokku korjata, laste mänguasjad ämbrist kätte saada ja virtsa visata.

Lustiverest linna võistlusele sõitnud Silvi, Milvi ja Pilvi, keda kehastasid Eesti maaülikooli tudengid Linda Tammekivi, Terje Kaunissaar ja Kaisa Pajusalu elasid rolli väga ehtselt sisse. Nad arvasid, et saavad kõigega hakkama, sest tööd on neile kui maainimestele tuttavad. Silvi, Milvi ja Pilvi olid samuti väga põnevil, sest üle pika aja said nad maalt linna tulla ja linnainimesi oma silmaga näha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles