Aardla poldrile saabusid kiivitajad

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiivitaja.
Kiivitaja. Foto: Ove Maidla

Päikselistel päevadel kostab igalt poolt rõõmsat sädinat. Kuldnokad, sookured, hallvaresed ning mõned kiivitajad ja põldlõokesedki on meile tagasi jõudnud. «Eks need linnud, kellel õnnestus talv üle elada, on rõõmsad ja laulavad nüüd kõvasti,» muheles ornitoloog Jaanus Elts.

Et kevad on tänavu üsna talvine, pole rändlinnudki Eestisse tagasitulekuga kiirustanud. «Lääne-Eestis on linde rohkem, sest seal on lund vähem,» märkis Jaanus Elts. «Ida-Eestis on neil aga paksu lume tõttu raske toitu kätte saada. Eks nad sellepärast hoiavadki tulekut tagasi.» Näiteks valge- toonekured võivad tema arvates praegu olla alles Hispaanias.

Ornitoloog Margus Ots andis teada, et neljapäeval maandus Aardla poldril väike seltskond kiivitajaid. «Need on alles esimesed tulijad, massid hakkavad saabuma alles ilmade soojenedes,» ütles ta.

Samas on esimesed kiiremad sulelised, hallvaresed ja harakad, asunud oma pesi kohendama. Aga ronkadel, kelle tunded löövad lõkkele juba veebruaris, on ilmselt munadki pesas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles