Pildid: päästjad uurisid, kas keegi võis jääda varisenud paekivimüüri alla

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tartus Aardla tänavas varises täna hommikul vanasse sepikotta viinud sissesõiduteele selle servas kõrgunud paekivimüür. Kohale kutsutud päästjad tegid õhtuks kindlaks, et kedagi varingu alla ei jäänud.

Väljakutse saabus päästjaile kella 8.58 ajal. Sündmuskoht piirati ning asuti termokaameraga uurima, ega ühtegi elusolendit pole varingu alla jäänud. Termokaamera varingu all kedagi ei tuvastanud. Lisaks müürile on varisenud ohtralt pinnast ja kiviklibu. Kella 11 paiku tõi politsei- ja piirivalveamet kohale hea ninaga otsingukoera. Enne neid otsis võimalikku kannatanut vabatahtlike koer.

Vahetult pärast varingut tegi otsijaid murelikuks asjaolu, et seal tegutsevatest ettevõtetest ühe töötaja ei olnud tööle ilmunud ning ei vastanud telefonile. Pärast kella 10 saadi töötajaga siiski kontakt ning selgus, et tema tervis ja elu on väljaspool ohtu. Samal ajal saabus kohale ka ekskavaator, et asuda eemaldama varisenud pinnast.

Lõuna prefektuuri kinnitusel on kõik inimesed töökojast praeguseks välja pääsenud ja keegi viga saanud ei ole. Teadaolevalt pole ka keegi kadunud. Ekskavaator asus pinnast kaevama ning eeldatavasti kulub selle peale mitu tundi. Politsei piiras sündmuskoha laiemal alal, et ekskavaator ja veoauto saaksid tööd teha.

Keskpäeval käis ettevaatlikult varingu eemaldamine. Pinnast varises ekskavaatori töötamise ajal tasapisi juurde. Koerajuht ütles, et inimese olemasolu varingu all ei saa ta täielikult välistada. Kella 14.45 ajal oli varisenud materjalist eemaldatud veidi rohkem kui pool. Kella 16.50 ajal oli välja kaevatud umbes kaks kolmandikku pinnasest. Kõrvalt varises uut pinnast tasapisi juurde.

Päästeamet teatas õhtul, et tööd sundmuskohal lõpetati kell 18.30 kedagi varingu alt leidmata.

Sama sissekäiguteed kasutavad igapäevaselt sellised firmad, nagu AG Mööbel, Motoroos, samuti korrosioonitõrje ja logaritega tegelev ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles