Külakiik igasse linnaossa, avalik saun Emajõe kaldale ja koerad, koerad ...

Jüri Saar
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väga paljud üldplaneeringu ideekorjekaardile oma mõtte kirjutanud tartlased soovivad kodulinnaossa koerte mänguväljakut, eriti palju leiab ses asjas äramärkimist Tähtvere park.
Väga paljud üldplaneeringu ideekorjekaardile oma mõtte kirjutanud tartlased soovivad kodulinnaossa koerte mänguväljakut, eriti palju leiab ses asjas äramärkimist Tähtvere park. Foto: Margus Ansu

Hulk tartlasi haaras uue üldplaneeringu avaliku arutelu ajal võimalusest mugavalt välja öelda, mida nemad Tartus muuta tahaksid.

Näiteks võiks Supilinna eeskujul luua igale linnaosale oma külakiigeplatsi. Miks mitte selle juurde ka püstkoja, kus kogunemisi korraldada – olgu eesmärk siis tähistada maarjapunapäeva, uhkustada turisti ees või pidada salaplaani.

Või teine näide: Emajõe kaldale võiks rajada puuküttega linnasauna, mille juures on ka suplemisvõimalus. Saun peaks olema nüüdisaegse, aga traditsioone arvestava arhitektuuriga. Linnasaun soosiks suhtlemist ja aitaks säilitada saunakultuuri. Sauna teema kordub.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles