Uuenenud bänd tuleb uue plaadiga

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dagö tuumik on läbi aastate olnud Peeter Rebane (vasakult) ja Lauri Saatpalu.
Dagö tuumik on läbi aastate olnud Peeter Rebane (vasakult) ja Lauri Saatpalu. Foto: Erakogu

Dagöt kaua taga igatsenud tartlastel oli reede rõõmupäev, õigemini rõõmuöö, sest viimati peaaegu kolm aastat tagasi Tartus avaliku kontserdi andnud bänd esineb kahe Vilde taguses klubis Plink Plonk.


Miks ei ole Dagöst kaua suurt midagi kuulda olnud? «2008. aastal tegime viimased kontserdid eelmise koosseisuga,» ütles kitarrist, arranžeerija ja produtsent Peeter Rebane. «Vahepeal oleme paar aastat natukene puhanud ja mõtteid kogunud.»

Uues koosseisus

Puhkuse ajal kogusid Dagö tuumikmuusikud ja asutajaliikmed aastast 1998 Lauri Saatpalu ja Peeter Rebane enda ümber uue koosseisu. Lisaks neile kuuluvad sellesse Henno Kelp (bass), Tarvi Kull (klahvpillid) ja Kristjan Priks (löökpillid).

Bänd koosneb nüüd põhiliselt tallinlastest, ainult etnomuusika taustaga Priks elab Eesti teises otsas. «Räpinast edasi, kuskil metsa sees,» selgitas Rebane.

Uus plaat

Tartust eemaloleku ajal on lisaks uuele koosseisule sugenenud ka uus Dagö plaat. Erinevalt eelmise koosseisu plaatidest on CD «Plaan Delta» salvestised valminud enamasti kogu bändi ühismusitseerimisel. Lisaks plaadile on karbis buklett, milles on rohkesti teksti.

«Me elame ajastul, kus räägitakse CDde kadumisest – et neid keegi enam ei osta ja et muusikat tõmmatakse ainult internetist,» ütles Rebane. «Me tegime «Plaan Delta» puhul sellise triki, et laulude juures on bukletis proosa vormis samal teemal lood. Sellest kõigest jäävad ilma need, kes selle plaadi endale kopivad.»

Plaat

Dagö, «Plaan Delta».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles