Tudengipäevade ürituste tarbeks suletakse Vabaduse puiestee

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vähemalt seitse Tartu kevadpäevade üritust viiakse läbi Vabaduse puisteel. Teiste seas ka laupäevaõhtune öötantsupidu.
Vähemalt seitse Tartu kevadpäevade üritust viiakse läbi Vabaduse puisteel. Teiste seas ka laupäevaõhtune öötantsupidu. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kesklinna üks tähtsamaid liiklusmagistraale Vabaduse puiestee on sageli ka linnas korraldatavate suurürituste tandriks. Terve talve on saanud tartlased rahumeeli mööda seda tänavat sõita, kuid ürituste hooaeg on peagi algamas ning esimene neist, mis terve tänava sulgeb, on tudengite kevadpäevad.

Linnavalitsuse teatel on Vabaduse puiestee kevadpäevade ürituste tõttu suletud 29. aprilli hommikust kella kuuest ja suletuks jääb see 1. mai varahommikuni, samuti kella kuueni. Piirang ulatub Uueturu tänavast Raekoja platsini. Tudengipäevade kavas on vähemalt seitse üritust, mis toimuvad Vabaduse puiesteel.

Ümber saab sõita Narva maantee või Riia tänava kaudu. Poe tänavale on juurdepääs avatud ainult Ülikooli-Poe ristmiku poolt. Ajutine Vabaduse puiestee taksopeatus on tähistatud Uueturu tänava parklasse.

Linnaliinibussid 6, 8 ja 22 sõidavad kesklinnast väljapoole marsruudil Võidu sild - Narva mnt - Ujula - Sauna - Kroonuaia jne. Buss nr 16 sõidab Raatuse - Narva mnt (paremale) - Ujula - Sauna - Kroonuaia jne. Kõik bussid peatuvad Kivi ja  Meltsiveski peatuses. 

Kesklinna poole sõidavad bussid 6, 8, 16 ja 21 Lai - Vabadussild - Narva mnt ning peatuvad Vene ja Atlantise peatuses. Bussidel jääb läbimata Vabaduse pst, Raeplatsi ning Palmihoone peatus Vabaduse puiesteel. Ajutine Palmihoone peatus kesklinna suunas asub Laial tänaval botaanikaaia vastas. Tähtvere poole sõitev buss nr 6  peatub ka Tasku keskuse ees Soola peatuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles