Mägilased teevad õpetaja auks ilma kunstimajas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sirje Piiri «Modell punasel toolil» (ülal vasakult, 2014) ja Evi Gailiti «Ateljees» (2002) ning Astrid Helbergi «Heldur Viires» (all vasakult, 2013) ja Evi Tuvikese «Järveke Setumaal» on maalitud papile õlivärvidega.
Sirje Piiri «Modell punasel toolil» (ülal vasakult, 2014) ja Evi Gailiti «Ateljees» (2002) ning Astrid Helbergi «Heldur Viires» (all vasakult, 2013) ja Evi Tuvikese «Järveke Setumaal» on maalitud papile õlivärvidega. Foto: Sille Annuk

​Konrad Mägi ateljee näitus võinuks see väljapanek kunstimajas ollagi. Nüüd tähistab see aga rohkem kauaaegse mentori Heldur Viirese juubelit, kes peale oma elu- ja õpingukaaslase Kaja Kärneri lahkumist on täielikult pühendunud selle pariisliku vabaateljee edasikestmisele.

Tegelikult puudub tänapäeval isegi alus tähenärimiseks, et kas kunagine asutaja kunstiühing Pallas või duo Kärner-Viires on ikka tegelikult Pallase kunstikooliga seotud. Niikuinii on see muutunud üheks üldnimetusega tartulikuks pallaslikuks maalitraditsiooniks ühise nimetaja all. Ajalugu silub kõik ära.

Väikesed ja suured pildid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles